Πολιτική

Κ. Τασούλας: «Καταληψίας της Βουλής» ο Πολάκης - Νέος γύρος έντασης μετά το χθεσινό σόου

«Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια», είπε ο Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στο χθεσινό σόου του Παύλου Πολάκη

polakis

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, η συζήτηση στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο, με φόντο το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Πολάκης επέμεινε να εστιάσει την ομιλία του στην υπόθεση Novartis, παρά τις προειδοποιήσεις του Χαραλάμπου Αθανασίου ότι αν δεν μπει στο θέμα θα του κλείσει το μικρόφωνο.

Αναφερόμενος στο χθεσινό σόου του Παύλου Πολάκη που όπως είπε δημιούργησε μια «δυσάρεστη, αποκρουστική εικόνα» για το κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας είπε: «Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και με μεθόδους αυτοδικίας να διορθώνετε αυτό που νομίζετε ότι έγινε λάθος».

«Δεν είμαστε εδώ για να σφυγμομετρούμε απόψεις αλλά για να εφαρμόζουμε τον κανονισμό» είπε ο Κώστας Τασούλας και κάλεσε τους 300 βουλευτές να διαφυλάξουν τα έσχατα όρια του κοινοβουλίου «που είναι ο κανονισμός του, που είναι η αρχή της πλειοψηφίας».

Η «πυροσβεστική» παρέμβαση του προέδρου έγινε στην έναρξη της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο που επαναλαμβάνεται σήμερα μετά τη χθεσινή διακοπή, εξαιτίας του επεισοδίου ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν διαφωνίας του γιατί μιλούσε για τη Novartis στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα είχε «πυροσβεστικό» χαρακτήρα, αφού εξήγησε ότι ακόμη κι αν αδικήθηκε από τον προεδρεύοντα που του αφαίρεσε τον λόγο, ο βουλευτής πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του προεδρείου και επικαλέστηκε την αρχή της πλειοψηφίας.


Δείτε επίσης