Πολιτική

Γ. Καραγιάννης: Τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, αντικείμενο ενδιαφέροντος από πολλές μεγάλες εταιρείες

«Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει στη χώρα ύψους 4,5 δις ευρώ» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης

karagiannis

Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενημέρωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, σχετικά με τη σύμβαση για το σιδηροδρομικό έργο «Εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης καθώς και ETCS-LEVEL1 στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη και αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς για τις ανάγκες της σηματοδότησης».

Ο Υφυπουργός Υποδομών χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το έργο που ξεκινά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ως τον αντίστοιχο στην Ειδομένη, ενώ ιδιαίτερα για το τμήμα Πολύκαστρο - Ειδομένη, το έργο εκτείνεται κατά μήκος της νέας παραλλαγής της γραμμής.

Όπως εξήγησε, «με την εγκατάσταση σύγχρονων σιδηροδρομικών συστημάτων, μεγιστοποιείται η ασφάλεια, η άνεση και η μεταφορική ικανότητα του σιδηροδρομικού δικτύου προς τη γειτονική χώρα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια».

Μάλιστα, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου, ο πλήρης εκσυγχρονισμός της μονής, ηλεκτροκίνητης, πλέον, σιδηροδρομικής γραμμής ανοίγει τον δρόμο για τα διεθνή δρομολόγια που, όπως σχολίασε ο Υφυπουργός, «εδώ και χρόνια είναι σχεδόν ανύπαρκτος».

  • Το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων στη χώρα

Δείτε επίσης