Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση απέτυχε συνολικά σε πανδημία και ακρίβεια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει στην νέα αρχή που χρειάζεται η χώρα» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης

haritsis

«Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση απαντά στις αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας είτε ότι η ακρίβεια βρίσκεται στην φαντασία της αντιπολίτευσης είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που θα μας απασχολούσε μέχρι τα Χριστούγεννα» δηλώνει στην εφημερίδα «Real Νews» o τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης. «Στο μεταξύ η χώρα μας αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη στη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας και οι καταγγελίες για χειραγώγηση και ολιγοπωλιακές πρακτικές στην αγορά πληθαίνουν. Το δόγμα της ΝΔ περί αυτορρύθμισης της αγοράς καταρρέει με επώδυνες συνέπειες για όλους μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

«Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα θα δώσει πολύτιμη ανάσα ακριβώς στα πιο αδύναμα στρώματα που καταναλώνουν το μεγαλύτερο ή και ολόκληρο το εισόδημά τους για την κάλυψη βασικών αναγκών: στέγαση, ενέργεια, τρόφιμα και ένδυση» συνεχίζει ο τομεάρχης το ΣΥΡΙΖΑ. «Εκεί δηλαδή ακριβώς όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχουμε την μεγαλύτερη εκτίναξη των ανατιμήσεων».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα υπαρκτά δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσει τους φόρους στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και σπαταλά κρατικό χρήμα σε απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ που καταλήγουν σε λίγους και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. Είναι θέμα επιλογής» τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης. «Εμείς θα μειώναμε τον ΦΠΑ, θα θεσμοθετούσαμε αύξηση του κατώτατου μισθού και θα ρυθμίζαμε το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας» αντιπαραβάλλει, επισημαίνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να μην αυξηθούν καθόλου τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τέσσερα χρόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, και θα είναι, το κόμμα που θα πρωταγωνιστήσει στην πολιτική και κοινωνική νέα αρχή που χρειάζεται η χώρα» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Δείτε επίσης