Πολιτική

Tηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ηγέτες ΕΕ: Φόβοι για πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία

synodos_ee

Τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τους φόβους που υπάρχουν για πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση που η κρίση κλιμακωθεί.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω υπουργείων.

Δείτε επίσης