Πολιτική

Γ. Γεωργαντάς: Ανοιχτή για όλους η πόρτα του ΥΠΑΑΤ

Πριν την ενεργειακή κρίση είχαν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και είχε καταγραφεί σημαντική αύξηση των εξαγωγών

georgantas

«Η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους τους αγρότες, προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους, τόνισε: «Δύσκολη εποχή για τον αγροτικό κόσμο λόγω εξωγενών συνθηκών, όλα θα τα αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, και στο μέλλον, σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα θα καταστούν οι «ατμομηχανές» της ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι πριν την ενεργειακή κρίση είχαν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και είχε καταγραφεί σημαντική αύξηση των εξαγωγών.

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες όπως είναι συνεχής. Έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα, τα οποία και θα εξειδικευθούν» είπε και προσέθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ότι προς ώρας δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημα συνάντησης από εκπροσώπους των μπλόκων. Υπογράμμισε ότι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν και να διεκδικούν και εξήρε την μέχρι στιγμής αντίδραση των αγροτών, η οποία -όπως είπε- «η παρουσίαση των αιτημάτων τους κινούνται με σεβασμό προς τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς εξάρσεις και ακρότητες, κάτι το οποίο είναι θετικό για τη λειτουργία της ομαλή οικονομίας και την κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης