Πολιτική

Μητσοτάκης: Για μας η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός

Μήνυμα ενότητας κι εθνικής ευθύνης εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

mitso

Μήνυμα εθνικής ευθύνης, αναβάθμισης της γεωοπολιτικής θέσης της χώρας και του οπλοστασίου της εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας.

Οι τόνοι δε ανέβηκαν, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε, εάν επιμένει στη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Τσίπρας πως η «άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». «Για την παράταξή μας η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Το μήνυμα που καλείται να εκπέμψει σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο είναι μήνυμα ενότητας και εθνικής ευθύνης», τόνισε ο ίδιος, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

«Για πρώτη φορά το υπουργείο Άμυνας επεξεργάστηκε τόσο γρήγορα προγράμματα αγοράς οπλικών συστημάτων που είναι τόσο σημαντικά. Όχι μόνο γιατί το επέβαλλαν ο προκλήσεις των γειτόνων, αλλά και προκειμένου για να αξιοποιηθεί η συγκυρία. Εθνική απόφαση με διεθνή προσανατολισμό» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα να εξουσιοδοτήσει του αρμόδιους χειριστές να ολοκληρώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των σημαντικών συμβάσεων. Το κύριο μέρος τους αφορά της φρεγάτες "Μπελαρά" οι οποίες έρχονται να ανανεώσουν τη ραχοκοκαλιά του στόλου. Η επιφάνεια και ο βυθός των θαλασσών μας θωρακίζονται απόλυτα. Οι νέες φρεγάτες συνεργάζονται με τα νέα μαχητικά Ραφάλ και με τα ανυποβρυχιακά ελικόπτερα Ρόμεο».

Συνδέονται αυτές οι επιλογές – είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - επίσης με ταυτόχρονη προμήθεια τορπιλών βαρέως τύπου ενώ οι νέες φρεγάτες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τέσσερα ακόμα νέα πλοία επιφάνειας με γνώμονα πάντα τις εισηγήσεις του Ναυτικού μας. «Πρόκειται για άλλα λόγια για ένα συνεκτικό και καλά διαρθρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο απλώνεται και στους τρεις κλάδους των Ε.Δ» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Δείτε επίσης