Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Κάποιοι μουρλοί σταματούν τα έργα για φτηνό ρεύμα

«Η αριστερά η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα»

adonis-georgiadis-ypourgeio-oikonomikon

Στο ζήτημα της επάρκειας του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διερωτήθηκε πως γίνεται να μην έχουμε ακριβότερο ρεύμα, όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φτηνό, κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Όπως είπε ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι να τεθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, ωστόσο στην Ελλάδα το φυσικό αέριο φτάνει μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

Για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εξήγησε ότι αποτελεί την προβλεπόμενη διαδικασία καθώς ένα μείζον γεγονός έχει συμβεί στην περιοχή μας .

Για την αύξηση των τιμών, είπε πως μένει να φανεί πως θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ωστόσο τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα σήμερα συνιστούν κερδοσκοπία.

Επιμένω 100% - Η αριστερά η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στην άποψή του πως η αριστερά ευθύνεται για το ότι δεν υπάρχει φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα.

«Μα όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως η αριστερά είναι 100% η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα.

«Γενικά για κάθε πρόβλημα της χώρας μας η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δείτε επίσης