Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η απόφαση Πούτιν παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο (pics)

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών

Κ. Μητσοτάκης: Η απόφαση Πούτιν παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο (pics)

Ηχηρό μήνυμα πως η απόφαση Πούτιν για την ανεξαρτητοποίηση του Ντονμπάς παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την υπουργική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε την υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία, υπό τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev, ο οποίος συνοδεύεται από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό, αρμόδια για Αποτελεσματική Διοίκηση Kalina Konstantinova, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Bozhidar Bozhanov και τον Υπουργό Ενέργειας Alexander Nikolov.

Κατά την έναρξη της συνάντησης και αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής:

Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές συνομιλίες με τους Έλληνες ομολόγους σας.

Με ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επίσκεψή μου στη Σόφια, αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σηματοδότησε μία πιο δυναμική φάση στις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις.

Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή σας επίσκεψη. Μια επίσκεψη η οποία πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες και απαιτεί τον συντονισμό και τη συνεργασία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ.


Δείτε επίσης