Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Κοινής Αμυντικής Πολιτικής της ΕΕ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει πολιτική ίσων αποστάσεων και είναι αλληλέγγυα στην Ουκρανία

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Κοινής Αμυντικής Πολιτικής της ΕΕ

«Αυτή τη στιγμή που δυναμώνει η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ελλάδα, η οποία βιώνει καθημερινά την απειλή του αναθεωρητισμού στο Αιγαίο από την τουρκική προκλητικότητα, δεν μπορεί να κρατήσει πολιτική ίσων αποστάσεων και είναι αλληλέγγυα στην Ουκρανία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η χώρα μας πιέζει ώστε οι κυρώσεις να εφαρμοστούν με ενιαίο τρόπο από όλες τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μην επωφελούνται κάποιοι εταίροι στο ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία, αναπτύσσοντας προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία.

Αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι σε επίπεδο Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ζούμε ιστορικές στιγμές, με την ΕΕ να αντιδρά γρήγορα, αποφασιστικά και με ενότητα, ενώ επισήμανε τη μεγάλη αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας, η οποία εξοπλίζεται και επενδύει στο ευρωπαϊκό σύστημα άμυνας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι κυρώσεις δημιουργούν τριγμούς και ανησυχία στη Μόσχα και ότι αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα της ΕΕ ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται λόγω της ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τον Πρόεδρο Πούτιν, λέγοντας ότι η πυρηνική απειλή διατυπώνεται για πρώτη φορά δημόσια και με τέτοια σαφήνεια, γεγονός που πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνος για την παγκόσμια ασφάλεια είναι αυτός ο πόλεμος του κ. Πούτιν.

Δείτε επίσης