Πολιτική

ΝΔ: Αντί να ντρέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε και τα ρέστα

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνών κόμμα, με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για την εισβολή στην Ουκρανία

ΝΔ: Αντί να ντρέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε και τα ρέστα

Σκληρή κριτική κάνει η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τροπολογία που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα τονίζει «Αντί στον ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπονται για τη διαχρονικά τουλάχιστον επαμφοτερίζουσα στάση τους στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιχειρούν να ζητήσουν και τα ρέστα», απαντά η ΝΔ στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της σε τροπολογία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ προσθέτει: «Κατέθεσαν μια τροπολογία για δήθεν φορολογικούς παραδείσους, την οποία έχουν καταθέσει επανειλημμένα και στο παρελθόν και που αυτή τη φορά επιχειρούν να συνδέσουν με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να στήσουν το χυδαίο fake αφήγημά τους. Φυσικά γνωρίζουν ότι τις πραγματικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν από την πρώτη στιγμή στηρίξει η ΝΔ, το ΕΛΚ και σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «με μια απλή ανάγνωση της τροπολογίας είναι προφανής η επιδίωξη ικανοποίησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Γι’ αυτό και κανένα κόμμα δεν την υιοθέτησε με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί» και προσθέτει:

«Τι μας λέει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταψηφίσει σειρά πρωτοβουλιών σε βάρος της Ρωσίας; Ότι η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που δεν συμφώνησαν με αυτό που πρότειναν, είναι υπέρ του Πούτιν και των ολιγαρχών του κι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον; Ότι η πλειοψηφία της Ευρωβουλής που έχει τηρήσει σαφή και καθαρή στάση εναντίον της ρωσικής εισβολής, τάχθηκε υπέρ των Ρώσων ολιγαρχών;».

Δείτε επίσης