Πολιτική

Κ. Μπακογιάννης: Το γήπεδο στον Βοτανικό θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα

«Πήραμε μια ιστορική απόφαση» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Κ. Μπακογιάννης: Το γήπεδο στον Βοτανικό θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα

Στη Διπλή Ανάπλαση και στο γήπεδο στο Βοτανικό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Για την υπερψήφιση του πρότζκετ Βοτανικός στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων: «Ηταν μια ιστορική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πήραμε μια ιστορική απόφαση. Εγκρίναμε τις τρεις συμβάσεις, οι οποίες είναι οι “ακρογωνιαίοι λίθοι” της συνολικής προσπάθειας που κάνουμε. Έχουμε, όπως ξέρετε, ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί δυο υπερτοπικούς πόλους, ένα στο Βοτανικό με μια αρένα -το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, ένα γήπεδο που από τις εξέδρες του θα φαίνεται η Ακρόπολη- έως 40 χιλ. θέσεων, και ταυτόχρονα στην Αλεξάνδρας κερδίζουμε ένα «πνεύμονα» πρασίνου, ένα “πνεύμονα” οξυγόνου, που μπορεί να συνδεθεί και με τα Κουντουριώτικα, σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το αν έχουν ξεπεραστεί τα μεγάλα εμπόδια: «Πλέον εμείς περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Έχουμε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας και πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας. Είναι ένα έργο εξαιρετικά καλοδουλεμένο και θα δείτε τις πρόδρομες εργασίες σε μερικούς μήνες στην περιοχή του Ελαιώνα. Εκεί, νομίζω, θα είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι το άπιαστο αυτό όνειρο των τελευταίων δεκαετιών, θα συνεχίσει να παραμένει άπιαστο. Πλέον μιλάμε για ένα σχέδιο απολύτως ρεαλιστικό, απολύτως εφικτό»

Δείτε επίσης