Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Έρχεται το «κουμπί πανικού» για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο - Πως θα λειτουργεί η εφαρμογή

Με μία εφαρμογή στο κινητό οι γυναίκες που κινδυνεύουν, θα μπορούν να ζητούν άμεσα βοήθεια - Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: Έρχεται το «κουμπί πανικού» για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο - Πως θα λειτουργεί η εφαρμογή
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την υιοθέτηση μίας εφαρμογής, με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και την αρωγή της Vodafone, που θα επιτρέπει σε γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, να πατούν το «κουμπί πανικού» στο κινητό τους, καταγγέλλοντας το περιστατικό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Σύντομα, με τη βοήθεια της vodafone θα δημιουργηθεί εφαρμογή που θα επιτρέπει στην γυναίκα που κινδυνεύει, να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Το πανικ μπάτον χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την ανάγκη πρόληψης υπηρετούν τα ειδικά προγράμματα στα σχολεία για τις έμφυλες σχέσεις και το bullying. Μόνο με εκπαίδευση από τις μικρές ηλικίες μπορούμε να μεγαλώσουμε μελλοντικούς πολίτες χωρίς ροπή σε κακοποιητικές συμπεριφορές» επεσήμανε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κρατική μέριμνα και για την υγεία των γυναικών και έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου μαστού «Φώφη Γεννηματά» που ξεκινά τέλος Μαρτίου και θα ωφελήσει 1,3 εκατ. γυναίκες ηλικίας από 50 – 69 ετών πολλές από τις οποίες δεν θα έχουν κάνει ούτε μια μαστογραφία.

Υπογράμμισε επίσης ότι 1,5 εκατ. γυναίκες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου, πρόγραμμα που αρχίζει τον Ιούνιο. «Στεκόμαστε σε αυτούς τους δύο καρκίνους γιατί αν εντοπιστούν γρήγορα αυξάνει το προσδόκιμο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης