Πολιτική

Ποια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρωθυπουργός για το ράλι του φυσικού αερίου

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η πρωτοβουλία αφορά τη δυνατότητα παρέμβασης από την Ευρώπη στον τρόπο με τον οποίον διαμορφώνονται οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου σε κάθε επίπεδο

Ποια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρωθυπουργός για το ράλι του φυσικού αερίου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Eυρωπαϊκή πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τιμές του φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως οι λεπτομέρειες της οποία θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Ειδικότερα, ο ίδιος λακωνικά υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία αφορά τη δυνατότητα παρέμβασης από την Ευρώπη στον τρόπο με τον οποίον διαμορφώνονται οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου σε κάθε επίπεδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η σχετική επιστολή με τη πρόταση έχει αποσταλεί ήδη στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

Παράλληλα, ζητείται από την Ε.Ε. εξαίρεση σειράς δαπανών από την προσμέτρηση στα δημοσιονομικά ελλείμματα, προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για την έκδοση κοινού ομολόγου από την Ευρώπη, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και της νέας πραγματικότητας που αναδύεται από την εισβολή στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε αυτές τις συζητήσεις, ο πρωθυπουργός πέτυχε να ενταχθεί στα συμπεράσματα του συμβουλίου κορυφής η ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Αντίστοιχες κινήσεις κάναμε και στη σύνοδο των υπουργών και ο πρωθυπουργός έχει αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την παρέμβαση στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου». «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση και κάθε πρωτοβουλία της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που μοιραία προκύπτει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι καλοδεχούμενη».

Δείτε επίσης