Πολιτική

Ά-Μ. Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο: «Να δώσουμε προτεραιότητα στη Μαριούπολη»

Χαρακτήρισε δε τη δημιουργία ενός Καταπιστευματικού Ταμείου Αλληλεγγύης, ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όχι όμως αρκετό.

Ά-Μ. Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο: «Να δώσουμε προτεραιότητα στη Μαριούπολη»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Να δοθεί προτεραιότητα στη Μαριούπολη, ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στην παρέμβασή της, η κ. Ασημακοπούλου, αφού αναφέρθηκε στους «θρησκευτικούς και τους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουκρανία», τόνισε ότι «στη Μαριούπολη, πριν από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ζούσαν περισσότεροι από 150.000 Έλληνες».

Σημείωσε, επίσης, ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η επιστροφή των κατοίκων και η αποκατάσταση των επιπτώσεων του πολέμου, πρέπει να είναι για την ΕΕ αντικείμενο σχεδιασμού, από σήμερα κιόλας, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητη, και σε αυτό το ζήτημα, μία κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση. Χαρακτήρισε δε τη δημιουργία ενός Καταπιστευματικού Ταμείου Αλληλεγγύης, ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όχι όμως αρκετό.

Κλείνοντας την παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας καλώ, ως ευρωβουλευτής της Ελλάδας, μιας χώρας που πάντα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, να δώσουμε προτεραιότητα στη Μαριούπολη».

Δείτε επίσης