Πολιτική

Στ. Πέτσας: Πιστεύω σε ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για την αυτοδιοίκηση

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Στ. Πέτσας: Πιστεύω σε ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον για την αυτοδιοίκηση
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο κ. Πέτσας μίλησε για τις βελτιώσεις που έκανε η παρούσα κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν», αλλά και για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εγκλωβίσει τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες σε έναν ατέρμονο καβγά μικρομειοψηφιών ώστε να μην μπορούν να διοικούν τους δήμους τους και τις περιφέρειες αντίστοιχα», είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως με την κυβερνητική πρωτοβουλία «αφήσαμε πίσω αυτό το λάθος», καθώς με την ενισχυμένη αναλογική θα μπορεί να εκλέγεται ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης με 43% από τον πρώτο γύρο, ενώ η κατανομή των εδρών θα του εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο αντίστοιχα.

Είχαν όραμα αλλά…
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εντοπίζει δύο σημαντικά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση: ένα διαχρονικό -«πολλές φορές οι αυτοδιοικητικοί είχαν ένα όραμα, όμως δεν είχαν υπολογίσει σωστά τις αρμοδιότητες και τους πόρους που είχαν στα χέρια τους»- και ένα συγκυριακό που αφορά στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση που προκαλεί μεγάλη πίεση λόγω της αύξηση του λειτουργικού κόστους.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης