Πολιτική

ΚΚΕ:Υπογραφή ΕΓΣΣ με κατώτερο μισθό 825 ευρώ

Αύξηση σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν

ΚΚΕ:Υπογραφή ΕΓΣΣ με κατώτερο μισθό 825 ευρώ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη - από την κυβέρνηση - αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν! Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει ένας "οδοστρωτήρας" αντιλαϊκών μέτρων που τσάκισαν μισθούς και εισόδημα», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ..

Και προσθετει: «Μάλιστα αυτή η εργασιακή ζούγκλα έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους, με ελαστική και μερική απασχόληση, να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η αύξηση είναι περίπου στο 7%, όταν την ίδια ώρα ο επίσημος πληθωρισμός «τρέχει» με ποσοστό πάνω από 8%. Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις, πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων κι όχι της εκάστοτε κυβέρνησης με βάση τις λεγόμενες «αντοχές της οικονομίας», που είναι τελικά οι ανάγκες και τα κέρδη του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Τώρα είναι όντως «η ώρα των εργαζομένων», όχι όμως για να συμβιβαστούν με την φτώχεια και την εκμετάλλευση, αλλά για να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ, την υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού».

TAGS

Δείτε επίσης