Πολιτική

Γ. Οικονόμου: «Θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους»

«Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Γ. Οικονόμου: «Θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στην ενεργειακή ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως «δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη πως τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει -τα οποία μάλιστα έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ- θα επιστραφούν στον κόσμο.

Εξήγησε, μάλιστα, πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση, από την οποία θα πέσει δραματικά η τιμή του ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος ο κ. Οικονόμου είπε πως «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος».

«Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

«Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και τον Μάιο ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές ενέργειας.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, σχολιάζοντας την επιδότηση καυσίμων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Δείτε επίσης