Πολιτική

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει ευθύνη για τους θανάτους μεταναστών στη θάλασσα

Δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα, μετά τη συνάντησή του με τον τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης και με αφορμή δηλώσεις του για τη Frontex.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει ευθύνη για τους θανάτους μεταναστών στη θάλασσα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στην Ελλάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον τον υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, με αφορμή δηλώσεις του για τη Frontex.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε πληροφορίες και έγγραφα από την Τουρκία για το μεταναστευτικό, προσθέτοντας ότι δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex για το 2020. «Ένας μέρος αυτού του προϋπολογισμού χρησιμοποιήθηκε για τις απωθήσεις μεταναστών», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια άδραξε την ευκαιρία και επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας: «Η Frontex συμμετείχε σε απάνθρωπες πρακτικές. Η μη έγκριση του προϋπολογισμού ή η αποχώρηση του Εκτελεστικού Διευθυντή από τη θέση του, δεν αθωώνει τη Frontex. Έπειτα από αυτές τις απωθήσεις, αποκαλύφθηκαν θάνατοι. Άνθρωποι πέθαναν στη θάλασσα γιατί τα φουσκωτά τους τρυπήθηκαν στη μέση της θάλασσας. Ευθύνη σε αυτό έχει και η Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ευθύνεται και για τους θανάτους, ενώ από τη στιγμή που αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια τους, η Frontex και συνεπώς η ΕΕ έχουν επίσης ευθύνη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα δικαστήρια είναι ειλικρινή, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί τους κάθε είδους πληροφορίες και έγγραφα».

Δείτε επίσης