Πολιτική

Σάλος στη Γαλλία με την αντιπρόεδρο του Μακρόν που χρέωνε το κράτος για να αγοράζει εσώρουχα 2.000 ευρώ

Παραιτήθηκε η Coralie Dubost, αντιπρόεδρος του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν - Κατηγορείται ότι σπαταλούσε το λιγότερο 2.000 ευρώ το μήνα από το γαλλικό κράτος για την αγορά εσωρούχων

Σάλος στη Γαλλία με την αντιπρόεδρο του Μακρόν που χρέωνε το κράτος για να αγοράζει εσώρουχα 2.000 ευρώ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία λίγο καιρό μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς παραιτήθηκε από βουλευτής η Κοραλί Ντιμπόστ, αντιπρόεδρος του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν.

Η αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός!» (LREM), Κοραλί Ντιμπόστ αναγκάστηκε να παραιτηθεί, καθώς μετά από έλεγχο των δαπανών της, αποδείχθηκε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και ρούχα, χρησιμοποιώντας για τις αγορές αυτές χρήματα των Γάλλων φορολογούμενων.

Η 39χρονη Ντιμπόστ είχε εκλεγεί βουλευτής στο Μονπελιέ το 2017 και ήταν προσωπική επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το όνομά της απασχόλησε τον γαλλικό Τύπο εξαιτίας της σχέσης της με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Όπως ανέφερε ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart, η Κοραλί Ντιμπόστ χρέωνε αγορές εσωρούχων αξίας ως 2.000 ευρώ, ενδυμάτων και ταξιδιών στις δαπάνες των περίπου 5.374 ευρώ μηνιαίως, που λάμβανε ως βουλευτής και οι οποίες αφορούν μόνον στα επίσημα καθήκοντα των αντιπροσώπων στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Για να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις, η Ντιμπόστ αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, δηλώνοντας θύμα άδικων επιθέσεων με στόχο να πληγεί ο Μακρόν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Ωστόσο, δύο 24ωρα αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, η πρώην βουλευτής ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραιτείται.

«Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τον πολιτικό βίο και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα ενόψει των εκλογών και γενικότερα τη δημοκρατία» ανέφερε. «Ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνισσα. Υπάρχουν ρούχα για την Εθνοσυνέλευση και προσωπικά ενδύματα. Δεν φοράω τα ίδια ρούχα στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή», δήλωσε η Ντιμπόστ στο ερευνητικό ιστότοπο «Mediapart», υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε τα χρήματα που είχε ξοδέψει για αυτό το σκοπό.

Δείτε επίσης