Πολιτική

Το ΚΙΝΑΛ την Κυριακή αλλάζει όνομα: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο

Τα μέλη του κινήματος καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ονόματα

Το ΚΙΝΑΛ την Κυριακή αλλάζει όνομα: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το όνομα της παράταξής τους θα κληθούν να αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της Κυριακής.

Τα δυο ονόματα από τα οποία καλούνται να επιλέξουν τα μέλη του κινήματος είναι: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η λεπτομέρεια είναι ότι δίπλα στο δεύτερο όνομα είναι και ο περίφημος ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, είχε τονίσει ότι «το όνομα της παράταξης, που θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους τα χιλιάδες μέλη μας, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της 8ης Μαΐου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν.

Την ίδια ημέρα, θα εκλέξουν τα νέα τοπικά και νομαρχιακά όργανα, αλλά και τους αντιπροσώπους ενόψει του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου.

Δείτε το ψηφοδέλτιο

Στη Χ. Τρικούπη έγιναν πολλές συσκέψεις για την τελική επιλογή. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ακούστηκαν πολλές απόψεις. «Θα ήταν καλό να υπάρξει συνέχεια και να υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής στον νέο τίτλο», ήταν η μία. «Θα πρέπει να έχουμε και άλλες επιλογές», υποστήριξαν άλλοι, επικαλούμενοι τις αναφορές που έχει το ηλικιακό γκρουπ το οποίο θα προσέλθει στις κάλπες στην Κυριακή. «Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη παραπέμπει στην εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, την Ένωση Κέντρου. Δεν είμαστε στα μετεμφυλιοπολεμικά χρόνια, όλα τα κόμματα είναι δημοκρατικά πλέον», ήταν ο αντίλογος.

Επικοινωνία Ανδρουλάκη - Παπανδρέου
Τον όρο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριζαν παπανδρεϊκοί, γεννηματικοί και άλλα στελέχη του χώρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήταν απόλυτα σύμφωνος με τις εν λόγω επιλογές.

Διαφωνεί ο Λοβέρδος
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στην εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία είχε δηλώσει ότι θα αλλάξει όνομα του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ επαναφέροντας τον πράσινο ήλιο, υποστήριζε τις επιλογές «ΠΑΣΟΚ» ή «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη».

Συνομιλητές του Α. Λοβέρδου έλεγαν ότι και το 2015 το είχε προτείνει να ονομαστεί ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη και αυτό ήθελε και τώρα ως όνομα. Οι δύο επιλογές δεν τον βρίσκουν σύμφωνο.

Δείτε επίσης