Πολιτική

Επιστροφή στις ρίζες: «Σαρώνει» το «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ», πάνω από 170.000 στις κάλπες

«Γιορτή αναγέννησης» και νέα «ψήφος εμπιστοσύνης» η ψηφοφορία, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Επιστροφή στις ρίζες: «Σαρώνει» το «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ», πάνω από 170.000 στις κάλπες
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την πρόβλεψη ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας η συμμετοχή θα θυμίσει ημέρες … Δεκεμβρίου κάνουν πλέον έμπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία «πόνταρε» αρχικά στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, ο στόχος έχει ήδη ξεπεραστεί, καθώς για το νέο όνομα της παράταξης ψήφισαν περισσότερα από 170.000 μέλη.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά από τη Χαριλάου Τρικούπη λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, το όνομα «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον ήλιο προηγείται με μεγάλη διαφορά της επιλογής «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» με σήμα το ρόδο.

Επισημαίνεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 σήμερα το πρωί και εκτός από την αλλαγή του ονόματος του Κινήματος τα μέλη θα ψήφιζαν και για τους εκπροσώπους της σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, σε 600 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης δόθηκε παράταση μίας ώρας δόθηκε στην ψηφοφορία και οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00.

Τελικά η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για περισσότερους από 140.000 συμμετέχοντες.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας, της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης».

Και κατέληξε: «Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Δείτε επίσης