Πολιτική

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ

«Πολύ καλό φίλο» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τζο Μπάιντεν - «Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι τον πόλεμο στην Ουκρανία», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός - «Απειλή για τη δημοκρατία η βάρβαρη επίθεση των Ρώσων», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδ

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το μήνυμα πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους εξέπεμψε από τον Λευκό Οίκο κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, έπειτα από εκείνη επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι χαρά μας που σας έχουμε εδώ. Τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία όλοι μοιραζόμαστε, μας ενέπνευσαν και για αιώνες ενδυναμώθηκαν… Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ θερμά για την ηγεσία σας. Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή. Ήσασταν ένας πολύ καλός φίλος» είπε ο Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι ιδιαίτερο προνόμιο μου να γιορτάζω τα 201 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι τον πόλεμο στην Ουκρανία. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή θέση» είπε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Οι καλές σχέσεις δεν βασίζονται μόνο στην Άμυνα, αλλά και στο εμπόριο και στις εταιρικές σχέσεις», υπογράμμισε ο ίδιος. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πως είναι έτοιμη να δεχθεί και άλλες αμερικανικές επενδύσεις.

«Θα γιορτάσουμε τα 201 έτη από την ανεξαρτησία σας», είπε ο Τζο Μπάιντεν στις πρώτες του κουβέντες μπροστά στις κάμερες. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στα δημοκρατικά ιδεώδη που μοιράζονται οι δύο χώρες. «Ενέπνευσαν τους δικούς μας προπάτορες και για αιώνες ενδυναμώθηκαν», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια είπε πως η βάρβαρη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και βάλλει κατά της καθεστηκυίας τάξης.

Καταλήγοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος που είμαι μαζί σας και αργότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στους πολλούς Ελληνοαμερικανούς σας φίλους. Είναι προνόμιο που είμαι εδώ στο Λευκό Οίκο».

Δείτε επίσης