Πολιτική

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κοινωνία αγκάλιασε το κάλεσμα συμμετοχής για την πολιτική αλλαγή»

Όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κοινωνία αγκάλιασε το κάλεσμα συμμετοχής για την πολιτική αλλαγή»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για «μία διαφορετική μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «με 172.000 μέλη, και μία νέα ισχυρή ώθηση στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή», μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «BlueSky».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «υπάρχει πλέον ένα πλειοψηφικό προοδευτικό δημοκρατικό ρεύμα που ζητά πολιτική αλλαγή», προσθέτοντας ότι «η εκτίμησή μας ήταν ότι έπρεπε να δυναμώσει και στο πολιτικό σκηνικό ο πόλος της πολιτικής αλλαγής, η πολιτική δύναμη που μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση». «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι», είπε, εξηγώντας ότι έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ λιγότερα μέλη, το 2015 έγινε κυβέρνηση με τα μέλη του να ξεπερνούν οριακά τα 30.000 και «αυτή τη στιγμή κατάφερε να έχει μία πραγματική αντιστοίχιση της κοινωνικής του δυναμικής σε επίπεδο κομματικών μελών». «Το ότι καταφέραμε να έχουμε 110.000 νέα μέλη και 150.000 συνολικά να προσέρχονται στις κάλπες, δείχνει ότι ο κόσμος αγκάλιασε το μήνυμα της συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε.

Μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «IonianTV», επισήμανε ως καινοτομία ότι για την ΚΕ ψήφισαν όλα τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος και ότι στην ΚΕ θα υπάρχει ισάριθμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πολύς κόσμος ένιωσε την ανάγκη να λάβει μέρος στη συμμετοχική διαδικασία με το βλέμμα στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις». Σημείωσε ότι «σήμερα, για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν βγαίνει ο μήνας», ότι επίσης ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι «θα κοπούν άλλες 9.000 θέσεις φοιτητών», σημειώνοντας επιπλέον ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμη η μάχη και σε νομικό επίπεδο, για αναστολή της ρήτρα αναπροσαρμογής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο «BlueSky», για την κριτική της ΝΔ στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «καλό είναι στη ΝΔ να είναι λίγο πιο μετρημένοι όταν σχολιάζουν διαδικασίες άλλων κομμάτων, θυμόμαστε όλοι την παρωδία που έγινε την τελευταία φορά που προσπάθησαν να εκλέξουν πρόεδρο, με το σύστημα που είχε πέσει και με τα "γαλλικά" που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι υποψήφιοι».

Σχετικά με τους αριθμούς παρέπεμψε σε «κείμενο που είχε υπογράψει το 2018 στην Καθημερινή η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριζε ότι η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής με 155.000 μέλη να λαμβάνουν μέρος στην εσωκομματική τους διαδικασία». Αναφορικά με την κριτική για τη συμμετοχή ανθρώπων μεταναστευτικής καταγωγής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «οι Έλληνες μετανάστες στη δυτική Ευρώπη γράφονταν σε κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, προτού αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου». «Κατ' αντιστοιχία, όταν για παράδειγμα στην Κυψέλη ζει ένας άνθρωπος που μπορεί να κατάγεται από τη Νιγηρία, τα παιδιά του πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, μαθαίνουν ελληνικά, είναι κρίσιμο αυτός ο άνθρωπος να έχει πολιτικά δικαιώματα», υπογράμμισε. Όσον αφορά δε στα σχόλια για τη συμμετοχή ατόμων 15 ετών και άνω είπε ότι «το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει τη συμμετοχή στα πολιτικά κόμματα, πολιτών που -λόγω ηλικίας- μπορεί να μην έχουν ακόμα το δικαίωμα ψήφου».

Ερωτηθείς για το τι σηματοδοτεί η διαδικασία της Κυριακής αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ότι «έδωσε πολύ ισχυρή ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε πλέον ένα κόμμα 172.000 μελών». «Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει συνεχής επαφή και του Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπων στελεχών μας με την κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα. Το κλίμα πραγματικά αλλάζει, γιατί ο κόσμος βιώνει πολύ κρίσιμα προβλήματα. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η πολιτική αλλαγή», είπε.

Δείτε επίσης