Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Καλό παράδειγμα συνεργασίας η συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα που υπέγραψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA

Αδ. Γεωργιάδης: Καλό παράδειγμα συνεργασίας η συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα που υπέγραψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Υπέγραψαν συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και η GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ), παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν από πλευράς της ΚΕΕΕ ο πρόεδρός της, Γιάννης Μασούτης, παρουσία του συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Συγγενικών Δικαιωμάτων, Στέλιου Μωραϊτη, και από την GEA ο πρόεδρός της, Μανώλης Φάμελλος, παρουσία της αντιπροέδρου, Μαργαρίτας Μάτσα. Παρόντες ήταν επίσης πρόεδροι και μέλη ΔΣ από τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Καρδίτσας, Πειραιώς, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Καβάλας και Λάρισας.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο υπουργός επισήμανε:

«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγάλη πρόοδος. Με την ιστορική, όπως όλοι τη χαρακτηρίζουν, συμφωνία στόχος είναι οι καλλιτέχνες να εισπράττουν αυτά που πρέπει να εισπράττουν και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώνουν και να έχουν τις υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά τους.

Την ενθαρρύνω, την επικροτώ, θέλω να τη διαφημίσω ως καλό παράδειγμα συνεργασίας. Με την ευκαιρία, σας μεταφέρω και τις ευχές της υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, που δεν μπορούσε να είναι σήμερα εδώ.

Ως Υπουργός είχα εκφράσει τη βούληση ότι πρέπει να μπει μια τάξη στο συγκεκριμένο θέμα και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρέθηκε το σημείο ισορροπίας.

Η ιδέα ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων βλέπει εχθρικά τους καλλιτέχνες και τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και το αντίστροφο είναι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα είμαστε συνεργάτες, όχι αντίπαλοι. Το συμφέρον όλων μας είναι ο καθένας να μπορεί να πληρωθεί για τη δουλειά που κάνει και να έχουν όλοι τους πόρους για να ζουν καλά και να αποτελούν παράγοντα πλούτου για την Ελλάδα.

Η σημερινή συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί μια νέα αρχή για τη χώρα μας».

Δείτε επίσης