Πολιτική

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση για τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παππά

Ο κατάλογος αυτός θα περιλαμβάνει τα ονόματα όσων κατά την 9η Μαρτίου 2021, που υποβλήθηκε το αίτημα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση για τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου για τον Παππά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο υπουργείο δικαιοσύνης βρίσκεται η αίτηση για τη σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου για το Νίκο Παππά, μετά από από αίτημα του πρόεδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα στη Βουλή βρίσκεται από χθες, το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, για των υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σήμερα, ο πρόεδρος του «σώματος», Κων. Τασούλας, απέστειλε αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα, προκειμένου να δοθεί (από το υπουργείο Δικαιοσύνης) στην Βουλή, ο κατάλογος με τους Ανώτατους Δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να γίνει η κλήρωση των 13 δικαστών οι οποίοι θα συνθέσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κατάλογος αυτός θα περιλαμβάνει τα ονόματα όσων κατά την 9η Μαρτίου 2021, που υποβλήθηκε το αίτημα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, ήταν ανώτατοι δικαστές και όχι όσων ενδιαμέσων προήχθησαν στην ανώτατη ιεραρχία των δύο ανωτάτων δικαστηρίων.

Η κλήρωση της έδρας στην ολομέλεια, αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2022. Σημειώνεται ότι θα κληρωθούν 13 τακτικοί δικαστές και 6 αναπληρωματικοί.

Δείτε επίσης