Πολιτική

«Με την Έφη» ο πολιτικός κόσμος ενάντια στο σεξιστικό bullying στα Social Media

Χυδαία τρολ των Social Media προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου σεξιστική επίθεση κατά της Έφης Αχτσιόφλου για την εξωτερική της εμφάνιση

«Με την Έφη» ο πολιτικός κόσμος ενάντια στο σεξιστικό bullying στα Social Media
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θύμα μίας αισχρής σεξιστικής επίθεσης από τρολ των Social Media, με απαράδεκτες εκφράσεις για την εξωτερική της εμφάνιση, έπεσε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένης δήλωσής της.

Η χυδαιότητα ξεπέρασε τα όρια, με ορισμένα τρολ να παρουσιάζουν την κυρία Αχτσιόγλου ακόμη και ως «εθισμένη στις ναρκωτικές ουσίες». Η ίδια έστειλε το δικό της μήνυμα - απάντηση στο σεξιστικό bullying που υπέστη, εκπροσωπώντας μία τεράστια πλευρά γυναικών που εργάζονται και μεγαλώνουν παιδιά ταυτοχρόνως, θυσιάζοντας χρόνο από την ξεκούρασή τους και τη φροντίδα του εαυτού τους.

«Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει», έγραψε η κυρία Αχτσιόγλου στη δική της ανάρτηση.

Στο πλευρό της ο πολιτικός κόσμος

Αμέσως εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου έσπευσαν να την στηρίξουν, καταδικάζοντας τη σεξιστική επίθεση.

Υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου τάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι τις κυρίες της πολιτικής πρέπει να τις σχολιάζει ο κόσμος για τις θέσεις τους και όχι για την εμφάνισή του. «Έχει δικαίωμα να φοράει ό,τι νομίζει. Εδώ είμαστε Δύση», υπογράμμισε στο Twitter ο υπουργός.

«Την κυρία Έφη Αχτσιόγλου όπως και την κάθε άλλη κυρία στην πολιτική, την σχολιάζουμε για όσα λέει και πρεσβεύει αλλά όχι για την εμφάνιση της. Έχει δικαίωμα να φοράει ό,τι νομίζει. Εδώ είμαστε Δύση και αυτά τα έχουμε λύσει προ πολλού ευτυχώς», ανέφερε.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε σε αυστηρούς τόνους ότι οι «χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις» σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου είναι καταδικαστέες χωρίς «αλλά» ή αστερίσκους.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ανάρτησή της αναφέρει: «Έχω πιο χοντρά μπράτσα από την Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou; Έχω. Επηρεάζει κανέναν; ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα χέρια, τα πόδια, το σώμα όλων μας δεν είναι προς συζήτηση. Το σεξιστικό bullying είναι κατάλοιπο εποχών που θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω. Πολύ πίσω».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ζέφη Δημαδάμα διαπιστώνει ότι για άλλη μια φορά γυναίκα πολιτικός δέχτηκε σεξιστική επίθεση και πως μπαίνουν στο στόχαστρο γυναίκες απλά λόγω του φύλου τους.

Δείτε επίσης