Πολιτική

Προκλητικό κρεσέντο από Τουρκία: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά το συντομότερο

Ρεσιτάλ προκλήσεων ενώ η ΕΕ στέλνει μήνυμα αποκλιμάκωσης της έντασης

Προκλητικό κρεσέντο από Τουρκία: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά το συντομότερο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απάντηση στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Οκτάι, χρησιμοποιώντας άκρως προκλητική φρασεολογία. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, ο Οκτάι είπε:


«Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη στην ελληνική πλευρά (της Κύπρου), ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέκρινε αυτό το νησί, στο οποίο βασιλεύει η ειρήνη, με την Ουκρανία και προσέβαλε την ειρηνευτική επιχείρηση. Επιπλέον, αυτά τα πράγματα είναι αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και στη συνέχει απευθύνθηκε άμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Πρωθυπουργέ μιας χώρας που εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο».

Ο Οκτάι, μάλιστα, συνέχισε τις απειλές που εξαπολύει τακτικά το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι: «Εάν τα νησιά στο Αιγαίο δεν αποστρατιωτικοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών. Αυτό που τούς ενοχλεί είναι η ακλόνητη στάση της Τουρκίας, η οποία είναι ηγέτης στην περιοχή και έχει ισχυρή επιρροή στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η επιχείρηση στην Κύπρο έφερε την ειρήνη, δηλώνει και ο Τατάρ
Σημειώνεται πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον Οκτάι στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπο που παραχώρησε με τον Τουρκοκύπριο πρόεδρο, Ερσίν Τατάρ, κατά την επίσκεψή του στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Την «γραμμή» Οκτάι ακολούθησε, άλλωστε, και ο Τουρκοκύπριςος ηγέτης.

Δείτε επίσης