Πολιτική

Ταγίπ Ερντογάν: «Πήρε» τη συνάντηση με Μπάιντεν, απέσυρε το βέτο - Η ατζέντα του σημερινού τετ-α-τετ

Μπάιντεν και Ερντογάν συναντώνται σήμερα με φόντο τους τουρκικούς «τραμπουκισμούς»

Ταγίπ Ερντογάν: «Πήρε» τη συνάντηση με Μπάιντεν, απέσυρε το βέτο - Η ατζέντα του σημερινού τετ-α-τετ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει καθοριστεί για σήμερα Τετάρτη (29 Ιουνίου), κάποια στιγμή, όπως δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες, για τον τόπο και το είδος της συνάντησης, πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος κατέβασε τις όποιες προσδοκίες λέγοντας ότι αναμένουμε, κάποια στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Πρόεδρος Μπάιντεν να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Ποιες ακριβώς θα είναι οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας είναι ακόμη υπό επεξεργασία, είπε ο κ. Σάλιβαν και πρόσθεσε: Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος ή πλαίσιο για τη συνάντηση, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγο χρόνο μαζί για να επικεντρωθούν κυρίως στα στρατηγικά ζητήματα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και σε περιφερειακά ζητήματα που σχετίζονται με τις δύο χώρες.

Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ερντογάν πέτυχε να αναγκάσει τον κ. Μπάιντεν να τον συναντήσει, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Και έχει σημασία ότι είναι η τρίτη φορά που παίζει το ίδιο παιγνίδι, του ταραξία και του επιτήδειου ουδέτερου, και οδηγεί το Λευκό Οίκο να του προσφέρει έστω και λίγο χρόνο για να μιλήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση: Ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δέχθηκε “να τα πει” με τον Ερντογάν υπό τον όρο να αποσύρει το βέτο…

Διαβάστε περισσότερα για την άρση του τουρκικού βέτο και τα ανταλλάγματα Ερντογάν εδώ

Δείτε επίσης