Πολιτική

Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία: Βήμα - βήμα για «προσγείωση» των F-35 στην Ελλάδα

Στη γείτονα η είδηση της αποστολής του επίσημου αιτήματος για τα Ελληνικά F-35 δεν ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσαν ν’ ακούσουν, γνωρίζοντας πως η χώρα τους θα μπορούσε από το 2021 να έχει τα πρώτα πέντε stealth αεροσκάφη

Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία: Βήμα - βήμα για «προσγείωση» των F-35 στην Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την Άγκυρα να εκλιπαρεί λαμβάνοντας υποσχέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο για τα F-16 Viper, η υπογραφή του υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο επίσημο αίτημα για τα F-35, σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στη γείτονα η είδηση της αποστολής του επίσημου αιτήματος για τα Ελληνικά F-35 δεν ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσαν ν’ ακούσουν, γνωρίζοντας πως η χώρα τους θα μπορούσε από το 2021 να έχει τα πρώτα πέντε stealth αεροσκάφη. Πάντως την ώρα που ο Τζο Μπάϊντεν γνέφει προς τον Ταγίπ Ερντογάν πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος στο Κογκρέσο, η Πολεμική Αεροπορία άλλαξε ήδη σελίδα.

Το είχε κάνει νωρίτερα, με τα αεροσκάφη 4,5 γενιάς Rafale F3R, αλλά όπως φάνηκε στο αεροπορικό Επιτελείο γράφουν πολύ γρήγορα τις σελίδες της ιστορικής συνέχειας του όπλου, επιχειρώντας η HAF να γίνει το μακρύ δόρυ της εξωτερικής πολιτικής, εξυπηρετώντας τα Εθνικά συμφέροντα.

Με 145 διαλειτουργικά μαχητικά, F-16 & Rafale, Mirage 2000-5, F-16 Block 30 και F-4 Phantom, η Πολεμική Αεροπορία μετατρέπεται κάθε μέρα σε μια ισχυρότατη αεροπορική δύναμη με ιπταμένους και μηχανικούς άρτια καταρτισμένους, ικανούς για κάθε είδους αποστολή.

Διαβαστε περισσότερα στο hellasjournal.com

Δείτε επίσης