Πολιτική

Πρόγευμα εργασίας Μητσοτάκη - Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πρόγευμα εργασίας Μητσοτάκη - Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνάντηση με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόγευμα εργασίας σε φιλικό κλίμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο».

Μητσοτάκης - Πομπέο

Η αναφορά Πομπέο στα ελληνοτουρκικά

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στην 26η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist, που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι, με τίτλο «Αντιθέσεις, μεταμορφώσεις, επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Μητσοτάκης - Πομπέο

Μεταξύ άλλων ο Πομπέο αναφέρθηκε σε ομιλία του και στα ελληνοτουρκικά όπου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα κράτη να λύνουν τις διαφορές τους με διάλογο, χωρίς τη χρήση ισχύος». Όπως επισήμανε μάλιστα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, «βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον εξαιρετικά υψηλών προκλήσεων τόσο για τη γεωπολιτική σκηνή όσο και την οικονομία».

Μητσοτάκης - Πομπέο

Aγνώριστος ο Πομπέο

Ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εμφανίστηκε αγνώριστος στο ταξίδι του στην Αθήνα, εξαιρετικά αδυνατισμένος σε σχέση με το παρελθόν και σε άριστη φόρμα. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο στο The New York Post έχασε 40 κιλά σε 6 μήνες. «Ξεκίνησα την άθληση, όχι καθημερινά, αλλά σχεδόν καθημερινά, τρώω σωστά και έτσι έχασα τα παραπανίσια κιλά», δήλωσε.

Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι το «καμπανάκι» χτύπησε τον Ιούνιο του 2021, όταν είδε ότι το βάρος του έφτασε τα 136 κιλά, για πρώτη φορά στη ζωή του. Τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση και η σύζυγός του Σούζαν τον συμβούλευσε «πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα».

Μητσοτάκης - Πομπέο

Όταν ρωτήθηκε από την Post αν έχασε βάρος προκειμένου να είναι υποψήφιος πρόεδρος, ο Πομπέο γέλασε και απάντησε ότι κυρίως επιθυμεί να ζήσει για πολλά χρόνια, δίπλα στην οικογένειά του. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι έτοιμος για το 2044 και θα ετοιμάζομαι για το 2054», απάντησε, γελώντας.

Μητσοτάκης - Πομπέο

Δείτε επίσης