Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες γιατί η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο

«Δεν είπατε τη λέξη ακρίβεια, πληθωρισμός, δεν είπατε τη λέξη βενζίνη», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες γιατί η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανέβασε τους τόνους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή, σε μία συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με έντονο προεκλογικό άρωμα, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να στηθούν κάλπες εδώ και τώρα.

«Εμείς ζητάμε εδώ και έξι μήνες εκλογές και τις ζητάμε γιατί η χώρα οδηγείται σε βαθύ αδιέξοδο από τις επιλογές σας. Σας ζητάω λοιπόν σήμερα να σταματήσετε να μαδάτε την μαργαρίτα και να δώσετε μια απάντηση. Πως θα προχωράτε έτσι; Πάρτε μια θέση. Σας καλώ να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

«Ξεχάσατε να αναφέρετε πέντε τουλάχιστον λέξεις δεν είπατε τη λέξη ακρίβεια, πληθωρισμός, δεν είπατε τη λέξη βενζίνη και δεν είπατε τη λέξη σκευωρία, Novartis. H ομιλία σας σήμερα θα είναι πράγματι, όπως θα έλεγε ο Τσακαλώτος, case study.

Πως μπορεί κανείς σε 46 λεπτά να κάνει το μαύρο άσπρο και να πει τόσα πολλά ψέματα. Ντυθήκατε σήμερα για να μιλήσετε για την κοινωνική πολιτική, όχι σοσιαλδημοκράτης, ΚΚΕ ντυθήκατε. Μας είπατε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Να παρουσιάζεστε ως φιλεργατικός, ως πρωθυπουργός με κοινωνικό πρόσωπο. Επενδύετε, κύριε Μητσοτάκη, σε ένα κοινό που θεωρείτε ότι έχει άγνοια. Είναι ο λαός ναι εμάς μας αρέσει να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη που έχει ισχυρό πρόσημο και φορτίο σε αυτήν εδώ τη χώρα. Μην τον υποτιμάτε, έτσι, το λαό.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σημερινή συζήτηση ως την πρώτη προεκλογική αναμέτρηση πριν από τις κάλπες. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο. Αυτό που ξέρω, κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι εδώ και πολύ καιρό παίζετε εν ου παικτοίς με τα πάντα. Αυτό το παιχνίδι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσετε τα ήξεις αφίξεις.

Και θέλω να ξεκαθαρίσω εμείς ζητάμε εδώ και έξι μήνες εκλογές και τις ζητάμε γιατί η χώρα οδηγείται σε βαθύ αδιέξοδο από τις επιλογές σας. Σας ζητάω λοιπόν σήμερα να σταματήσετε να μαδάτε την μαργαρίτα και να δώσετε μια απάντηση. Πως θα προχωράτε έτσι; Πάρτε μια θέση. Σας καλώ να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας.

Δεν θα καταφέρετε να ξεφύγετε από την πραγματική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Ζούμε στο θαυμαστό κόσμο που περιγράψατε πριν από λίγο; Όχι βέβαια.


Ποιος αλήθεια αισθάνεται ασφαλής με τη στάση και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σε έναν κόσμο που πράγματι συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές;

Αφήνει υπονοούμενα ο Υπουργός Άμυνας στις Επιτροπές ότι είμαστε προδότες. Φεύγετε από τον βασικό άξονα της εξωτερικής πολιτικής και γίνεστε ένας νέος Παπάγος.

Του συμμάχου δηλαδή που δίνει 14-15 δις έως τώρα σε τρία χρόνια στις ΗΠΑ και στη Γαλλία χωρίς να εξασφαλίζει ούτε την παραγωγή μιας βίδας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Δείτε επίσης