Κόσμος

«Θερμό» καλοκαίρι στην Ανατολική Μεσόγειο: Αρχές Αυγούστου «βγαίνει» το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας μίλησε για έρευνες στα «τουρκικά χωρικά ύδατα»

«Θερμό» καλοκαίρι στην Ανατολική Μεσόγειο: Αρχές Αυγούστου «βγαίνει» το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Να ανεβάσει ξανά το θερμόμετρο στα ύψη αναμένεται η Τουρκία, προαναγγέλλοντας πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, «θα κατευθυνθεί στο σημείο εργασίας του στις αρχές Αυγούστου». Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, Abdulhamid Han, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Αύγουστο σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας.

Αμπντουλ Χαμίτ Χαν

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μερσίνα στα νότια της Τουρκίας όπου είναι ελλιμενισμένο το σκάφος, ο Ντονμέζ είπε ότι το πλοίο, «ένα από τα πέντε πλοία έβδομης γενιάς στον κόσμο, διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία και θα ενταχθεί σε έναν στόλο άλλων τριών για υδρογονάνθρακες επιχειρήσεις». «Η χώρα έχει αναλάβει δραστηριότητες γεώτρησης στα ύδατά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», μετέδιδε το τουρκικό κανάλι A Haber στα τέλη Ιουνίου.

Δείτε επίσης