Πολιτική

Επίσκεψη στον νομό Πρέβεζας κυβερνητικού κλιμακίου

Επικεφαλής του κλιμακίου, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Επίσκεψη στον νομό Πρέβεζας κυβερνητικού κλιμακίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το νομό Πρεβέζης στο πλαίσιο των επισκέψεων σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίζονται, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας συνοδευόμενοι από τον βουλευτή του νομού, Στέργιο Γιαννάκη, και τους βουλευτές, Γιάννη Καλλιάνο, Ασημίνα Σκόνδρα και Αθανάσιο Λιούτα, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών Aρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Στέλιος Πέτσας, με τη συμμετοχή των βουλευτών επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Χρυσόστομο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Γεωργάκο, επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιο Ιωάννου, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, μετά την επίσκεψη στη περιοχή, δήλωσε: «Η επίσκεψή μας σήμερα στην Πρέβεζα είναι η απόδειξη ότι όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια έχουν έναν αποδέκτη. Και ο αποδέκτης είναι ο πολίτης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ώστε η ζωή του να γίνεται καλύτερη. Η πατρίδα μας στάθηκε όρθια μετά από μία πολύ μεγάλη παγκόσμια κρίση, αυτή της πανδημίας, αγωνίστηκε ενάντια στις εθνικές προκλήσεις στα σύνορά μας και στη μεταναστευτική κρίση που κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν και στέκεται με αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης δίπλα σε κάθε πολίτη.

Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας είναι η στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 218 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2022 για να απορροφήσουν οι δήμοι τους κραδασμούς από τα αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων, προκειμένου να συγκρατήσουν τα δημοτικά τέλη και να μη νιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ακόμη έναν "βραχνά" μέσα σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Έτσι θα προχωρήσουμε: με σχέδιο, εμπιστοσύνη και στηρίζοντας έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη. Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας ένα χρηματοδοτικό εργαλείο όπως το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Επειδή δεν αρκεί μόνο να υπενθυμίζουμε όσα έχουμε κάνει, αλλά πρέπει και να λέμε αυτά που έρχονται, αξίζει να αναφερθώ σε δύο εμβληματικά έργα για την περιοχή: το ένα αφορά στην αστική ανάπλαση του κάστρου Παντοκράτορα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και το δεύτερο είναι το μουσικό σχολείο. Και τα δύο περιλαμβάνουν μελέτες συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα οδηγήσουν σε έργα ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή υλοποιούνται πολλά έργα και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία οι πολίτες σιγά-σιγά θα αρχίσουν να βλέπουν και θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή. Μεγάλη πρόκληση για την περιοχή, που έγινε πράξη, ήταν επίσης η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο, που πλέον είναι επανάσταση για την περιοχή ο τρόπος που μπορεί να υποδέχεται τόσο πολύ κόσμο. Και είναι μια πρόκληση για τη δημοτική και την περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση, να ενσωματώσει σωστά αυτές τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια. Και πιστεύω ότι, σε κλίμα συνεργασίας, όπως κάνουμε πάντα, θα βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο».

Δείτε επίσης