Πολιτική

Με βερμούδα και σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο - Λύθηκε το μυστήριο για τον προσκεκλημένο που έγινε meme

Η στιλιστική επιλογή του είχε τα περισσότερα κλικ από τους φωτογράφους στην δεξίωση για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με βερμούδα και σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο - Λύθηκε το μυστήριο για τον προσκεκλημένο που έγινε meme
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πρόκειται για έναν άνδρα που περνά το κατώφλι του Μεγάρου φορώντας ένα πουκάμισο, μια βερμούδα και σαγιονάρες. Πολλοί έσπευσαν να καυτηριάσουν αυτή την εμφάνιση, άλλοι έκαναν (λανθασμένες) εικασίες για το ποιος τελικά είναι και πολλοί έφθασαν στο σημείο να αναρωτιούνται, γιατί η φρουρά του Προεδρικού Μεγάρου επέτρεψε την είσοδο στον άνδρα με αυτή την "ασεβή" εμφάνιση.

Όμως, όπως συχνά συμβαίνει, η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε έτσι στη δεξίωση είναι ο Ιωάννης Στρατάκης, κορυφαίος βιολιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, και στη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μπαίνει στο Προεδρικό για να παίξει και προφανώς να αλλάξει, με τα ρούχα εργασίας του. Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του ο εδώ και χρόνια ασχολούμενος με το digital marketing, Κωνσταντίνος Κορίκης.

Είναι ένας καλλιτέχνης με σπουδαίες σπουδές και μόρφωση, ο οποίος επιπλέον μιλά άπταιστα αρχαία Ελληνικά.

Η αποκάλυψη
Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Σας παρουσιάζω τον Ιωάννη Στρατάκη. Είναι ο άνθρωπος που βρίζετε επειδή ήταν ασεβής. Είναι ο κορυφαίος βιολιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, και στη φωτογραφία μπαίνει στο Προεδρικό για να παίξει, και προφανώς να αλλάξει σε ρούχα εργασίας προφανώς. Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία έχουν και όρια.

Ἀπο το 1974 ἄρχισε να μελετᾷ μουσικη (βιολί καὶ βιόλα) στην Ἑλλάδα, Ὁλλανδία, Μ.Βρεττανία, Ἰταλία, Γερμανία, Ἑλβετία κ.ἄ. Μιλά άπταιστα αρχαία Ελληνικά

Τιμήθηκε μὲ τὴν ὑποτροφία "Μουσηγέτης" ἀπὸ τὸν Χ.Λαμπράκη.

Μετὰ τὸ τέλος τῶν σπουδῶν του παρηκολούθησε σεμινάρια μουσικῆς τεχνικῆς καὶ ἑρμηνείας.

Παράλληλα παρηκολούθησε πανεπιστημιακὰ προγράμματα διοίκησης καλλιτεχνικῶν ὀργανισμῶν (Amsterdam, Maastricht) καὶ σεμινάριο ραδιο-τηλεοπτικῆς ἐκφώνησης (Amsterdam).

Ἵδρυσε καὶ διηύθυνε φεστιβὰλ κλασικῆς μουσικῆς (Flevoland, Ὁλλανδίας 2003-2004).

Ἔδωσε ἀμέτρητες συναυλίες ὡς κορυφαῖος μουσικὸς ὀρχήστρας, μουσικὸς δωματίου καὶ σολίστ κυρίως στὸ ἐξωτερικό ὅπου ἔζησε τὰ τελευταῖα 30 χρόνια.

Δίδαξε βιόλα στὴν Μουσικὴ Ἀκαδημία τοῦ Amsterdam/Hilversum.

Συντάκτης τοῦ περιοδικοῦ τύπου τῆς Ἑλληνικῆς Κοινότητος Οὐτρέχτης.

Στὴν Ἑλλάδα ἐπέστρεψε τὸ 2014 ὡς κορυφαῖος βιολιστὴς τῆς Ἐθνικῆς Συμφωνικῆς Ὀρχήστρας τῆς ΕΡΤ, τῆς Καμεράτας ΜΜΑ, τῆς Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, μουσικὸς δωματίου καὶ ἐκπαιδευτὴς τῆς Ὀρχήστρας Νέων "ΜΟΥSA" τοῦ ΜΜ Θεσσαλονίκης.

Μετὰ ἀπὸ 25 χρόνια μελέτης τῆς ἀρχαιοελληνικῆς προφορᾶς, ἀπὸ τὸ 2015 ἔχει ἀρχίσει νὰ παρουσιάζει σὲ μορφὴ θεατρικοῦ ἀναλογίου καὶ ὡς ἀκουστικὰ βιβλία κείμενα τῆς ἀρχαιοελληνικῆς γραμματείας.

Δείτε τα σχόλια στα social media

Δείτε επίσης