Πολιτική

Νέα πρόκληση από τον Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας

Μετά τον Ερντογάν συνέχισε τις προκλήσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Νέα πρόκληση από τον Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ασταμάτητες ειναι οι τουρκικές προκλήσεις και η πολεμική ρητορική, καθώς με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε σειρά ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα παίζει με το χρόνο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις διερευνητικές

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο κλείσιμο της 13ης Διάσκεψης των Πρεσβευτών στην Άγκυρα, επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η Αθήνα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάννης και υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει ήδη απευθυνθεί στον ΟΗΕ για το θέμα. «Εξοπλίζουν τα νησιά, είναι ανοικτή παραβίαση και δεν θα δείξουμε επιείκεια», ανέφερε ο Τσαβούσογλου επιμένοντας στις πάγιες θέσεις της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Haberturk.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα λόμπι απέναντι στην Τουρκία και κατηγόρησε για μία ακόμα φορά ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι είναι αυτοί που αρνούνται το διάλογο με την Άγκυρα. «Στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ χαιρετηθήκαμε στο πόδι με τον Δένδια, το ίδιο και ο πρόεδρός μας. Το ίδιο κι ο υπουργός Άμυνας με τον Έλληνα ομόλογό του», είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι πέραν αυτών των σύντομων χαιρετισμών δεν υπήρξε καμία άλλη συνάντηση.

«Η Ελλάδα αποφεύγει τις συνομιλίες μαζί μας, το είπε και ο υπουργός Άμυνας μας, δεν έρχονται όταν τους καλούμε για να συζητήσουμε ΜΟΕ. Ο υπουργός Άμυνας και οι άνθρωποί του αποφεύγουν να συζητήσουν. Υπάρχουν οι διερευνητικές επαφές, αλλά η Ελλάδα παίζει με το χρόνο εδώ», ισχυρίστηκε ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Έστω και αν είναι η σειρά της Τουρκίας να αποστείλει την πρόσκληση για την διεξαγωγή του 65ου γύρου των διερευνητικών επαφών…

Η στρατικοποίηση των νησιών

Αναφερόμενος στο ζήτημα της «στρατικοποίησης των νησιών» ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στο ότι τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές παραμένουν εξοπλισμένα γεγονός που χαρακτήρισε παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης από την Ελλάδα.

«Μεταφέραμε το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη και τα διεθνή φόρα. Πρόκειται για ανοικτή παραβίαση. Δεν πρόκειται να δείξουμε επιείκεια σε αυτή την καθαρή παραβίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρητορική της Τουρκίας, έστω και αν ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να δείξει «αυτοσυγκράτηση» να μην στείλει το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» για μία εκστρατεία έντασης σε νερά που θα ενεργοποιούσαν τα σενάρια της έντασης, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Κυπριακή Δημοκρατία, επιμένει στην ένταση.

Δείτε επίσης