Πολιτική

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Σοϊλού: «Προκλητικές και αναληθείς δηλώσεις»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί παράτυπους μετανάστες σπρώχνοντάς τους στα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Σοϊλού: «Προκλητικές και αναληθείς δηλώσεις»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος,. αντέδρασε άμεσα σε νέες προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Αναλυτικότερα, τόνισε: «Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου ήρθε μετά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Σοϊλού, ο οποίος συμπεριέλαβε την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που υποθάλπουν μέλη της κουρδικής οργάνωσης PKK..

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, συγκεκριμένα, ανέφερε πως η «Ελλάδα ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου», ενώ στην ίδια κατηγορία με τη χώρα μας, συμπεριέλαβε και τη Γερμανία με τις ΗΠΑ σε ότι αφορά την «υπόθαλψη τρομοκρατών», όπως είπε.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών αποτελούν σε γενικές γραμμές επανάληψη παλαιότερων αβάσιμων ισχυρισμών του.

Ο κ. Σοϊλού, συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε υποστηρίξει ότι μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, προσθέτονας ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», είχε χαρακτηρτιστικά αναφέρει

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν - έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ», είχε προσθέσει.

Δείτε επίσης