Πολιτική

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο - 78 παραβιάσεις μόνο σε μία ημέρα

Aυξημένα ήταν τα οπλισμένα και εμπλοκές ενώ  ήταν πολύ έντονη η τουρκική παρουσία στα Δωδεκάνησα.

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο - 78 παραβιάσεις μόνο σε μία ημέρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζει ασταμάτητα τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο καθώς σήμερα, Τρίτη προέβη σε 78 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ σημειώθηκαν και 8 εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά.

Εκτός από τους υψηλούς αριθμούς, αυξημένα ήταν τα οπλισμένα και εμπλοκές ενώ ήταν πολύ έντονη η τουρκική παρουσία στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα σήμερα 11 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 27 αεροσκάφη, τα 23 μαχητικά (1×2 F-4, 9×2 F-16, 1×3 F-16) και τέσσερα μεμονωμένα (2 UAV, 1 ATR-72, 1 CN-235), προέβησαν σε 20 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας και σε 78 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (42 από τα UAV, 36 από τα μαχητικά), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Από τα τουρκικά μαχητικά τα 15 έφεραν οπλισμό, ενώ σημειώθηκαν και οκτώ εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί δύο ζεύγη τουρκικών F-16 πέταξαν το πρώτο πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δείτε επίσης