Πολιτική

Νέο ανυπόστατο «αφήγημα» από την Τουρκία: Οι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» F-16 πάνω από το Αιγαίο

Το... τερματίζει ξανά η Άγκυρα, κλιμακώνοντας τη ρητορική έντασης

Νέο ανυπόστατο «αφήγημα» από την Τουρκία: Οι ελληνικοί S-300 «λόκαραν» F-16 πάνω από το Αιγαίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο αφήγημα βρήκε η Τουρκία, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αμερικανικές αντιδράσεις για τους S-400 και να πάρει χωρίς προϋποθέσεις τα F-16 V

Έτσι στο πλαίσιο αυτό η τουρκική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ της χώρας αναφέρεται σε «νέο επεισόδιο στο Αιγαίο» που συνέβη στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν S-300 «λόκαραν» τουρκικά F-16, χαρακτηρίζοντάς το «εχθρική ενέργεια».

«Παρά αυτή τη εχθρική ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους», αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το πρώτο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 10:57 πάνω από τη νήσο Διβούνια -βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια, ενώ, στις 11:00 δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Καμηλονήσι -που βρίσκεται επίσης βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη αν είχε βάση το τουρκικό αφήγημα, οι S-300 δεν θα ήταν τοποθετημένοι στις νησίδες που κάνουν συνεχώς υπερπτήσεις οι Τούρκοι όπως η Κανδελιούσα, τα Διβούνια, το Καμηλονήσι, το Μακρονήσι, οι Ανθρωποφάγοι, ή η Παναγιά των Οινουσσών.

Οπότε οι Τούρκοι αναζητούν άλλα στο Αιγαίο, αφενός μεν στο νομικίστικο κομμάτι να δειξουν ότι τα εδάφη αυτά είναι αμφισβητουμενα, και αφετέρου να ελέγξουν αν υπάρχουν στρατιωτικές ή άλλες δυνάμεις.

TAGS

Δείτε επίσης