Πολιτική

Η Αθήνα διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «κλείδωμα» F-16 από τους ελληνικούς S-300

Oι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις με φθηνή προπαγάνδα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στις ΗΠΑ τουρκική αποστολή για το ζήτημα των F-16.

Η Αθήνα διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «κλείδωμα» F-16 από τους ελληνικούς S-300
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πλήρη διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών περί «κλειδώματος» τουρκικού F-16 από τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη προέβη η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, οι στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν τις πληροφορίες για «κλείδωμα» των τουρκικών μαχητικών από το ελληνικό σύστημα S-300 και προσθέτουν ότι είναι ακόμα μία προσπάθεια της Άγκυρας να κατηγορήσουν την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ ότι η χώρα μας είναι αυτή που επιτίθεται και παραβιάζει τους κανόνες της Συμμαχίας.

«Οι S-300 δεν εξέπεμψαν, ούτε πρόκειται να εκπέμψουν για τέτοιες αποστολές, όχι μόνο γιατί τα F-16 εκτελούν με αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή τους, αλλά και γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», λένε οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις με φθηνή προπαγάνδα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στις ΗΠΑ τουρκική αποστολή για το ζήτημα των F-16.

Δείτε επίσης