Πολιτική

Ο Χρήστος Σπίρτζης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Παρακολουθούσαν και το δικό μου κινητό τηλέφωνο

Στη συσκευή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκαν ίχνη του παράνομου λογισμικού Predator. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο» καθώς με αυτόν τον τρόπο, πέραν του πρώην υπουργού, παρακολουθούνταν έμμεσα και ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβησαν οι Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Καλογήρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη κατήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ειδικής αντιπροσωπείας που μετέβη την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως έγινε γνωστό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, να γίνει ενδελεχής έρευνα για την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, στο γραφείο του κ. Ντογιάκου βρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Μιχάλης Καλογήρου μαζί με τον κ. Σπίρτζη ο οποίος φέρει και την ιδιότητα του τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του κ. Σπίρτζη, φέρεται να εντοπίστηκαν ίχνη παρακολούθησής του από το παράνομο λογισμικό Predator, όπως είχε συμβεί δηλαδή και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παρακολούθηση στον Χρήστο Σπίρτζη φέρεται να ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο», καθώς με αυτόν τον τρόπο, πέραν του πρώην υπουργού, παρακολουθούνταν έμμεσα και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν καθημερινά σε ανοιχτή επικοινωνία με τον αρχηγό του κόμματος για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούσαν τον τομέα του.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη γίνεται αντιληπτό πως η υπόθεση θα απασχολήσει έντονα την Κουμουνδούρου το προσεχές διάστημα, ζητώντας εξηγήσεις και για την παρακολούθηση του στελέχους της.

Δείτε επίσης