Πολιτική

Δραπετσώνα: Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για τον αγιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων με τον καθιερωμένο αγιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε σχολείο της Δραπετσώνας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Από αύριο, Τρίτη, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Φέτος, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, συνεχίζουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά η λήξη των μαθημάτων θα είναι στις 15 Ιουνίου 2023, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και η λήξη των εξετάσεων του Γυμνασίου στις 15 Ιουνίου, ενώ στα Λύκεια τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 19 Μαΐου.

Σημειώνεται, ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ' Λυκείου θα πραγματοποιηθούν 22 έως 30 Μαΐου και οι εξετάσεις στην Α' και Β' Λυκείου 22 Μαΐου με 15 Ιουνίου.

Δείτε επίσης