Πολιτική

«Βόμβα» Ρουμπάτη στην εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα και ο Τσίπρας το γνώριζε

Αναστάτωση στην εξεταστική επιτροπή μετά την αποκάλυψη του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα εν γνώση του Τσίπρα

«Βόμβα» Ρουμπάτη στην εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα και ο Τσίπρας το γνώριζε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μία αποκάλυψη - «βόμβα» προχώρησε ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα, επειδή όπως είπε, διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε ξένα συμφέροντα συνδεδεμένα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και της οικογένειας Άσαντ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης, αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση, μιλώντας του για τεχνοκράτη, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση (η οποία τελικά διεκόπη με την υπουργοποίησή του).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης εξήγησε πως η παρακολούθηση έγινε επειδή ο κ. Πιτσιόρλας διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους, το 1/5 ενός ολόκληρου νησιού, 10 χιλιόμετρα ακτογραμμής, δείχνοντας μάλιστα και σχετικού χάρτες στα μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρουμπάτης απάντησε και σε ερωτήματα για τις αποκαλύψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε στην κατοχή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, λέγοντας πως «μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και όχι».

Όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε πως δεν ισχύει το απόρρητο στην επιτροπή και υιοθέτησε την άποψη Βενιζέλου ότι επισύνδεση σε βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλα τα σημαντικά ζητήματα, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα, και επισήμανε πως ο ίδιος ενημέρωνε τον κ. Τσίπρα για όλα τα ζητήματα που χειρίστηκε στην υπηρεσία.

Για τα αρχεία των επισυνδέσεων φέρεται να παραδέχθηκε ότι καταστρέφονται όταν γεμίζει ο δίσκος στον οποίο βρίσκονται, αλλά εκτίμησε πως υπάρχουν και γραπτές σημειώσεις.

Όπως σημείωσε, το υλικό καταστρέφεται ύστερα από δύο χρόνια και, αναφερόμενος στην υπόθεση Ανδρουλάκη, εκτίμησε πως θα πρέπει για να δικαιολογηθεί να υπάρχει τόμος πληροφοριών, εξάροντας την εισαγγελέα Β. Βλάχου, η οποία, όπως είπε, έχει εμπειρία και δεν θα δεχόταν την επισύνδεση χωρίς τεκμηρίωση.

Δείτε επίσης