Πολιτική

Ρουμπάτης για Πιτσιόρλα: «Τον παρακολουθούσαμε και ο Τσίπρας το γνώριζε» - «Βόμβα μεγατόνων» απαντά η ΝΔ

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για την υπόθεση των υποκλοπών - Παραδοχή - αποκάλυψη σοκ από τον Ρουμπάτη στην Εξεταστική - «Όχι απλά οσμή σκανδάλου, αλλά βόμβα μεγατόνων», τονίζουν στη ΝΔ

Ρουμπάτης για Πιτσιόρλα: «Τον παρακολουθούσαμε και ο Τσίπρας το γνώριζε» - «Βόμβα μεγατόνων» απαντά η ΝΔ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Βόμβα μεγατόνων» χαρακτηρίζουν βουλευτές της ΝΔ την παραδοχή - αποκάλυψη του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Στέργιο Πιτσιόρλα όταν ήταν πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας μάλιστα ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, φαντάζει αδιανόητο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να διαπραγματεύεται την πώληση τριών ελληνικών νησιών έκτασης 15.000 στρεμμάτων σε εταιρεία αλλοδαπών συμφερόντων που ο ίδιος φέρεται να ήταν διαχειριστής και να μην «ιδρώνει» το αυτί του Αλέξη Τσίπρα, μόλις του γνωστοποιείται το σκάνδαλο.

«Δεν πρόκειται απλά για οσμή σκανδάλου, αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζουν με νόημα.

Η αποκάλυψη Ρουμπάτη

Νωρίτερα ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στην παραδοχή πως παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, επειδή όπως είπε, διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε ξένα συμφέροντα συνδεδεμένα με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και της οικογένειας Άσαντ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης, αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας του για τεχνοκράτη, ο οποίος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΥΠ τελικά αναγκάστηκε να σταματήσει την παρακολούθηση, μόλις ο Στέργιος Πιτσιόρλας προήχθη σε υφυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέργιος Πιτσιόρλας διατέλεσε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2016 οπότε και ορίστηκε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 2018. Όπως αναφέρουν εξακολουθούσε να διατηρεί την απόλυτη εμπιστοσύνη του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα τον αναβάθμισε δίνοντάς του τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας.

Δείτε επίσης