Πολιτική

Όταν ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολουθούσε πολιτικούς αλλά ο Ρουμπάτης τον...«άδειασε»

Τον διέψευσε πανηγυρικά στην Εξεταστική Επιτροπή, αποκαλύπτοντας πως παρακολουθείτο ο Στέργιος Πιτσιόρλας και μάλιστα με τις «ευλογίες» του Αλέξη Τσίπρα

Όταν ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολουθούσε πολιτικούς αλλά ο Ρουμπάτης τον...«άδειασε»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πολιτικό μπινγκ μπανγκ έχει ξεσπάσει, στον απόηχο της «βόμβας» που έριξε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης ότι παρακολουθούσε τον τέως πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δη με τις «ευλογίες» του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο τελευταίος προ εβδομάδων και συγκεκριμένα από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων, διαβεβαίωνε χαρακτηριστικά πως «κατά τη διάρκεια των ημερών μας ούτε ένας πολιτικός ούτε ένα δημοσιογράφος δεν παρακολουθείτο», χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τον πρωθυπουργό των υποκλοπών».

«Λέτε αδιανόητα πράγματα, ότι δεν ξέρετε η ΕΥΠ ποιον παρακολουθεί. Αδιανόητα πράγματα. Ότι δηλαδή κάθε διοικητής της ΕΥΠ φτιάχνει ένα παρακράτος χωρίς δημοκρατικό έλεγχο. Επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού που να έπεσε θύμα επισύνδεσης. Ούτε ένας δημοσιογράφος γιατί μας ενοχλούσε για την έρευνά του», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους στη Βουλή.

Ο κ. Ρουμπάτης τον διέψευσε πανηγυρικά στην Εξεταστική, δηλώνοντας πως είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα.

Η αποκάλυψη Ρουμπάτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, πρώτα από βουλευτές της ΝΔ και στη συνέχεια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεσή του την Τετάρτη στην Εξεταστική, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να ανέφερε ότι ο κ. Πιτσιόρλας, ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, διαπραγματευόταν για την πώληση δημοσίων εκτάσεων σε εταιρία συριακών συμφερόντων.

Μάλιστα, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην εν λόγω εταιρεία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος ο Πιτσιόρλας. Παράλληλα, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να αποκάλυψε πως είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, μιλώντας του για έναν «τεχνοκράτη» και εκείνος του ζήτησε να συνεχίσει την παρακολούθηση, κατά τις ίδιες πηγές.

«Βόμβα μεγατόνων»

«Δεν πρόκειται απλώς για οσμή σκανδάλου, αλλά για βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν βουλευτές της ΝΔ, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις. Αργότερα, ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε: «Τηρώντας πλήρως την διαδικασία του απορρήτου σε ό,τι αφορά την υπόθεση των επισυνδέσεων από την ΕΥΠ, αυτό το οποίο μπορούμε σήμερα να δηλώσουμε, με όσα ακούσαμε από τον κ. Ρουμπάτη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πραγματικά φρίξαμε! Κάποιοι, από σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεση έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική τροπή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τη σειρά του, απαντώντας σε δήλωση του κ. Τσίπρα – o οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τους βουλευτές του και μπλοκάρει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας– αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των αναφορών Ρουμπάτη λέγοντας τα εξής: «Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του – παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!».

«Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης», τόνισε ακόμη ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

Δείτε επίσης