Πολιτική

Σ. Πιτσιόρλας: Καταθέτει μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κινείται νομικά κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Σ. Πιτσιόρλας: Καταθέτει μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μήνυση κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας κατά του Γιάννη Ρουμπάτη.

Πιο συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση του ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, διά του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Στέργιος Πιτσιόρλας είχε εμφανιστεί εξοργισμένος μετά τη «βόμβα» του Γ. Ρουμπάτη στην Εξεταστική ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ.

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για τη δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης. Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Παρακολουθούσα Πιτσιόρλα, είχα ενημερώσει τον Τσίπρα»
Σημειώνεται πως νωρίτερα την ίδια ημέρα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καταθέτοντας στην Εξεταστική, είχε προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραδοχή πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα

Οπως είπε ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.

Ο κ. Ρουμπάτης, προκειμένου να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτες τής υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμή -πρόκειται μάλλον για τη Ζάκυνθο), ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

Δείτε επίσης