Πολιτική

Οργανωμένο σχέδιο Τουρκίας στον Έβρο καταγγέλει ο Θεοδωρικακος: 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν την Τετάρτη

Στις περισσότερες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Οργανωμένο σχέδιο Τουρκίας στον Έβρο καταγγέλει ο Θεοδωρικακος: 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν την Τετάρτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε σε ακόμα μία καταγγελία σχετικά με το «οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών», όπως το χαρακτήρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής.

Παρακολουθούμε για να μην επιτρέψουμε να συμβεί το παραμικρό

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ωστόσο, τόνισε πως επί του παρόντος η «απειλή» δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», υπογράμμισε.

Ο φράκτης στον Έβρο και η Βουλγαρία

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

Δείτε επίσης