Πολιτική

Το άσπρο μαύρο κάνει ο Ερντογάν: «Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα» - «Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους»

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας να αλλάζει τα γεγονότα

Το άσπρο μαύρο κάνει ο Ερντογάν: «Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα» - «Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το μαύρο άσπρο κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μία φορά, συνεχίζοντας την προπαγανδιστική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Απαντώντας στις δηλώσεις των κκ. Δένδια και Οικονόμου για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση, κλιμακώνοντας περαιτέρω τις προκλήσεις.

«Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι», είπε νωρίτερα την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως «ο κ. πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που ενθάρρυνε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία».

Και προσέθεσε: «Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada (Τένεδος), την Gökçeada (Ίμβρος), πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: ‘Πού είναι τα παιδιά σου;’, ‘Στην Αμερική’, μου απαντούσαν. Είπα: ‘Φέρτε τους να ζήσουν εδώ’. ‘Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική’, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία».

«Ζουν στον κόσμο τους»

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους», είπε χαρακτηριστικά.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τους «συμπατριώτες» του, όπως χαρακτήρισε την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά τη χώρα μας για διώξεις εναντίον τους.

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας. Όμως, οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι αμέτρητες. Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί», ανέφερε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης