Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Στόχος να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Σημαντικό το γεγονός ότι η Ινδία έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του στη Νέα Υόρκη για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας και της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ είχαν μία εγκάρδια συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, στοχεύοντας οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών τους να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα όπως φαίνεται από το γεγονός συναντιούνται για 5η φορά σε διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών, συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Οι Νίκος Δένδιας και Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ, επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνάντησή μεταξύ των δύο ανδρών είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καμπότζη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South - East Asian Nations), σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, τον Μάρτιο.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, μια σχέση που προσβλέπουμε να μετατραπεί σε στρατηγική σχέση, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή στην UNCLOS, και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσημη επίσκεψη του Ινδού ομολόγου του στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2021.

Δείτε επίσης