Πολιτική

Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αρμενία

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δυο ετών

Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Αρμενία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επίσκεψη στο Ερεβάν, της Αρμενίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Εν συνεχεία, περί ώρα Ελλάδας 13:20, θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Κατόπιν ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan. Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Suren Papikyan.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας προς τον Έλληνα ομόλογό του.

Οι συζητήσεις, στις ανωτέρω συναντήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία σε διάστημα λιγότερο των δυο ετών. Η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο Ερεβάν, είχε πραγματοποιηθεί στις 16.10.2020.

Δείτε επίσης