Πολιτική

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Κλήθηκε να δώσει... εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

Τακτική «fake news» επιστρατεύει τώρα η Τουρκία, καλώντας τον Έλληνα πρέσβη να μπει τέλος στις «παραβιάσεις» στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημενο καθεστώς

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Κλήθηκε να δώσει... εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος των fake news» από την Άγκυρα, η οποία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει... εξηγήσεις για όσα ισχυρίστηκε το Anadolu την Κυριακή με ψευδείς φωτογραφίες, κάνοντας λόγο για παρουσία στρατιωτικών οχημάτων σε ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε σε Αθήνα και Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη από την Ελλάδα αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε Λέσβο και Χίο.

Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις «παραβιάσεις» στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημενο καθεστώς.

Προπαγάνδα στα ΜΜΕ για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Anadolu επικαλέστηκε φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πέταξαν πάνω από τη Λέσβο και τη Σάμο τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφερόταν στο τηλεγράφημα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο.

Μάλιστα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητεςαυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Σύμφωνα με το Anadolu, από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου και «αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς των μη στρατικοποιημένων νησιών».

Δείτε επίσης